Hästsemestern 2011

Foto Mattias Sjöberg
Foto Mattias Sjöberg

Liten rapportering från hästsemestern 2011

Hästsemestern 2011 drog igång söndagen 31/7 kl.05.30 på Bönarps gård. Vi var 8 ekipage med vagn och 3 st ryttare som lämnade gården. Det var en dimmig morgon som skulle komma att bli en väldigt fin och solig dag. Första fikapausen var i Nissamålen, på en väldigt vacker gård. Hästarna fick en välbehövlig paus och det fick även kuskar och ryttare. Efter en stund fortsatte färden och dagen bjöd på ytterligare en paus innan vi kom fram till Alarp, som var första dagens slutetapp. Gården i Alarp låg vackert beläget precis invid en sjö, så både folk och hästar kunde njuta av ett kvällsdopp. Det blev en klassisk och mycket trevlig grillkväll på uteplatsen vid sjön.

Dag 2 på semestern gick vi också en solig och varm dag till mötes. På morgonen lämnade vi Alarp och fortsatte vår färd. Första pausen var i Sund och senare på lunchpausen i Singesbo, vid sjön Ylen, mötte Jönköpingsposten upp oss för att göra ett reportage. Andra dagens etapp var något kortare än dag 1 och vi nådde Åsens by på eftermiddagen. Där släpptes alla hästar ihop för första gången och det gick imponerande bra. På kvällen serverades en väldigt god middag och stämningen var mycket god då kuskar och ryttare samtalade om både det ena och det andra vid borden.

På tredje dagen lämnade vi Åsens by på morgonen och for tillbaka till Bönarp. Denna dag hade den kortaste etappen och det är ju ett medvetet val av dem som planerar att det blir så. Både kuskar/ryttare och hästar känner ju av att vi varit ute ett tag och det tar på krafterna. Men hästarna var pigga och flera av dem kände igen ”hemväg” när vi lämnade Åsens by på morgonen. Vi hade en fikapaus vid Lappland på allmänningen där Wåge sa lite avslutande ord och tackade för den här gången.

Detta var min första hästsemester och jag hade ganska höga förväntningar. De infriades och överskreds med råge. Det var helt fenomenala 3 dagar med häst och vagn och underbar stämning bland oss som var med. Ser mycket fram emot nästa hästsemester!

Anna Andersson

 

 

Dela den här sidan