Nordsvensken på rätt spår 2011

Tåget har anlänt till Boden.
Tåget har anlänt till Boden.
Loket
Loket
Invigning
Invigning
Bonparte 1926
Bonparte 1926
Bergakung 1883
Bergakung 1883
Marre 1928
Marre 1928
Isman 1983
Isman 1983
Midas 2016
Midas 2016
Porter 2026.
Porter 2026.
Clinic från föl
Clinic från föl
Clinic från föl till...
Clinic från föl till...
färdig häst
färdig häst
.Cowboys
.Cowboys
Snackar med Sheriffen.
Snackar med Sheriffen.
Sheriffen
Sheriffen
Draglagsprov
Draglagsprov
Hoppla alla mina hästar
Hoppla alla mina hästar
Hovslagare
Hovslagare
Middag
Middag
Rundtursvagn
Rundtursvagn
Skogvagn
Skogvagn
Snyggaste ryttaren i stan.
Snyggaste ryttaren i stan.
Tandem i ridning
Tandem i ridning
Westernfarm
Westernfarm
Återuppståndelsen 1
Återuppståndelsen 1
Återuppståndelsen 2
Återuppståndelsen 2
Återuppståndelsen 3
Återuppståndelsen 3
Även en skogskarl kan...
Även en skogskarl kan...

Rapport från en Bodenresenär.

Det var med förväntan vi ställde kosan mot Falköping. Där skulle jag kliva på tåget mot Boden. Den  historiska resan ”Nordsvensken på rätt spår” som med chartrat tåg skulle ta oss till Nordsvenska hästens dag i Norrbotten. Det var ett glatt gäng som sammanstrålade på perrongen, fast tåget var 40 min. försenat så var det inga ledsna miner.

Det var ett härligt gammaldags tåg som rullade in på stationen, fick senare veta att loket var från 1924 och vagnarna var från 50-60 talet. Vi äntrade tåget och tog våra kupéer i besittning.  Resan kunde börja.

Servicen och mottagandet vi fick på tåget var helt underbar. God mat, hotellfrukostar, fika med hembakat bröd, umgänge med trevligt folk och mycket hästprat, vad mer kan man önska sig? Och baren var öppen hela tiden!

Anlände till Boden på utsatt tid och det dröjde inte förrän en buss svängde in vid tåget för att ta oss till Western farm. Lika bra service som vi fick på tåget fick vi från Norrbottens fnh- förening. De hade ordnat med buss, duschar och ett helt perfekt program i 3 dagar. Fredagens program bestod av presentation av Western farm, clinics, seminarium och grillkväll senare på kvällen. Det var intressanta seminarier med hästentrepenörer och företagare.  Clinics med Andreas Hesse (ridning) och Lars-Olof Lundgren visade sin griplastarvagn och berättade om sin verksamhet i skogen.

Lördagen hade ett lika gediget program, först med invigning, sedan hästparad och uppvisningar! Vi fick se många vackra väluppvisade hästar, och helt underbara uppvisningar. Det fanns det mesta, dressyrryttare, skogskarlar, Hästskolans elever, köruppvisningar och de som återuppstod från de döda !  Efter lunch var det sedan dags för draglagsprovet och årsmötesförhandlingar. Tillbaks till tåget för en liten uppfräschning och sedan tillbaks till Western farm för middag.  Kvällen bestod av god mat , prata med folk och dans. Jag var ganska så trött när bussen gick tillbaks till tåget, somnade ganska så raskt i slafen. (fast det fanns de som höll på hela natten, det måste vara åldern som tar ut sin rätt på en annan)

Söndagen erbjöd också på mycket aktiviteter. Det var ett gäng som åkte och tittade på Rödbergsfortet som är en nedlagd militäranläggning. Själv valde jag att åka tillbaks till Western farm där det var saluhästvisning och en clinic som hette Från föl till färdig häst. Den var mycket bra där de visade hur man hantera det lilla fölet till den färdiga inkörda/ridna hästen. De som höll i de olika clinicsen var väldigt proffsiga, de kunde verkligen förmedla sitt budskap. Under alla dagarna var det även hovslagare som visade sitt arbete. Det fanns en loppismarknad och lokalföreningen hade en monter där de sålde sina saker . Även lotterier fanns och jag vann en grimma!

Det har varit en hel underbar helg med trevliga människor överallt och massa fina hästar att vila ögonen på. Jag är verkligen glad att jag var med på den här resan för den blir ett minne för livet.

Hemresan gick bra den med, trött och med en massa nya intryck. Jag vill avsluta med att ge en bamse kram till alla underbara människor som var med på resan och en extra stor kram till de som var med från Jönköping som tog hand om mig i Boden . Ni är underbara!

Hälsningar från Kicki Johansson, trött men mycket nöjd!

Dela den här sidan